Nem voltam elszállva magamtól – Interjú Széles Annával

A marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Intézet elvégzése után 1965-ben a kolozsvári Állami Magyar Színház tagja lett. Főiskolás korától fogva rendszeresen filmezett, több mint huszonöt filmben játszott. Az ünnepelt színésznő 1989-ben telepedett át Magyarországra, a Thália Színház tagja lett. A szélesebb közönség a Szeress most! Borika nénijeként ismeri.

Jó az ismertség, de fontosnak tartom a szerénységet – Interjú Kézdi Imola színművésszel

Bár Kézdi Imola az egyik legeredményesebb és legsokoldalúbb fiatal színésznő Kolozsváron, mostanában mégsem dolgozik túl sokat. De jó mentsége van rá, ugyanis kisbabát vár, és inkább az anyaságra összpontosít. Idáig azonban hosszú út vezetett, amelyet emlékezetes színpadi alakítások és filmszerepek tarkítottak, valamint a rangos Uniter-díj. Nem csoda hát, ha most nyugodtan, kedvesen, mosolygósan várja babáját.

„Minden filmszerepnek volt valami tanulsága” – Beszélgetés Csíky Andrással

Csíky András színpadi szerepei megszámlálhatatlanok, színészi munkásságát több díjjal is jutalmazták. Talán a fiatalabbak előtt kevésbé ismert, de játszott néhány román filmben, és a hajdani magyar filmgyártás is „felfedezte magának” egy rövid időre. Első filmszerepét a Liviu Ciulei által rendezett Akasztottak erdejében játszotta, 1964-ben. Mivel bevallása szerint ekkor tanult a legtöbbet a filmművészetről, a későbbiekben Ciuleihez „mérte” további filmes kalandjait.

Jelentős része a képzelet – Beszélgetés Dimény Áronnal

Filozófusnak készült, de színész lett – Dimény Áron azóta már nemcsak színpadon, hanem a kamerák előtt is markáns alakításokkal tette ismertté a nevét a közönség és szakma előtt. A reklámszínészet és korábbi filmszerepei mellett a fotogén arc előnyeiről, Citrom Bandiról, a színész képzeletéről és a világ kerekségéről beszélgettünk vele.

Némán sármos, bolondot játszó Bivalyos – Pálffy Tibor filmes szerepeiről

Pálffy Tibor nem tartozik azon színészek közé, akik véglegesen átváltottak a filmre. Párhuzamosan űzi a kétféle színjátszást, mindkettőből táplálkozik, ötleteket merít. Filmes múltja még nem számlál ugyan sok filmet, mindössze négyet, de a maga módján mindenik fontos, mind saját pályafutása, mind a koprodukciós filmgyártás szempontjából.