Kreatív igazságszolgáltatás – IndieLisboa ’11 – Lisszabon, Portugália, 2011. május 5–15.

Az IndieLisboa tavalyi szlogenje szerint a fesztivál egyre csak nő: mind a résztvevő filmek száma, mind az érdeklődő nézők szempontjából. Az esemény idei útmutatója szerint a mozi független hőseit népszerűsítő rendezvény tartja a szintet. Azt is hozzá kell tenni, hogy félig-meddig öngyilkos akció egy ekkora filmfesztivált Cannes-nal egyidejűleg megszervezni, ennek megfelelő az eredmény: a nemzetközi sajtó nagy része távol marad. Kárpótlásul viszont rengeteg film rendezője eljött, és egyre nagyobb hangsúlyt és figyelmet élvez a portugál film.

Portugál filmes fórum és nemzetközi filmszemle – IndieLisboa 2009. április 23-május 3., Lisszabon

Az IndieLisboa hatodik kiadása lényegesen különbözik az ötödiktől. Ha tavaly még azt a benyomást keltette, hogy helyét keresi a nemzetközi független filmes fesztiválok között, idén jól láthatóan kijelölt magának két fontos irányvonalat a versenyprogram mellett: a portugál film népszerűsítését és az elemi osztályokban kezdődő filmes oktatás támogatását.

Napsütötte utcák, esti mozik – IndieLisboa, Lisszabon, 2008

Az IndieLisboa ötödik kiadásának már a reklámsorozata is nyilvánvalóvá teszi, hogy mire ne számítsanak azok, akik betévednek a független filmes vetítésekre: a speciális effektusokat, gyerekes cselekedeteket, szuperhősöket és menő autókat máshol kell keresni. A program így is gazdag, a filmek pedig zavarba ejtően sokfélék voltak.