Akkell neked, három dé… egy legyen elég! – Székely moziplakátok 2012-ben

Mindenki panaszkodik – s joggal – hogy a magyar forgalmazók címei fertelmesek. Evvel mi is muszáj egyetértsünk. De azért mégse lehet angolul vetítni filmeket Székelyföldön (egyelőre sehogyse lehet, mert nincs is mozi), így aztán ügyesen megcsináltuk pár idei film rendes, becsületes székely plakátját. Tuggyák... egy szebb jövő reményébe'...

Egy kiállítás képei – Orosz István grafikus, animációsfilm-rendező a KAFF-on

Június végéig ad otthont a Kecskeméti Képtár (Cifrapalota) annak a KAFF alkalmából szervezett kiállításnak, amely az idén 60. életévét töltő Orosz István grafikusművész, animációsfilm-rendező képeiből. Az évfordulóval összhangban 60 arckép került a falakra. Alábbi galériánk a tárlat összeállításáról és hangulatáról tudósít.

A tábor, akit Filmtettnek hívnak 2. – Filmtett-Duna Műhely tábori napló – 2008. július 17.

Beindult mind a kilenc filmalkotó műhely munkája. Az egyes műhelyek még csak magukban dolgoznak, de a rendezőjelöltek már szemrevételezték a csoportokat és tervezgetik stábjaikat. Az animációsok elkészítették első mozgó képsoraikat és rövid hangfelvételeiket. A tegnapi napot kétórás velencei-tavi hajókázás koronázta.

A tábor, akit Filmtettnek hívnak 1. – Filmtett-Duna Műhely tábori napló – 2008. július 16.

Tegnap megkezdődött a 7. Filmtett-Duna Műhely alkotótábor. Idén először a magyarországi Velencére költözött a mintegy 80 fős csapat, amelynek tagjai máris belevágtak az első kisjáték-, valamint animációs filmek előkészítésébe. A tábor idén 9 műhellyel működik. A következő 10 napban várhatóan közel 20 film fog elkészülni.