Magyar Speciális Független Filmszemle Alkotótábora

Nemzetközi

Tata, Magyarország

2018. június 01. – 2018. július 01.

Magyar Speciális Mozgókép Egyesület, Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület

A Magyar Speciális Független Filmszemle az értelmi fogyatékossággal élő filmesek, a pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók, valamint a civil függetlenfilmesek alkotásait kívánja fogadni, bemutatni és szakmai zsűri bevonásával értékelni. Szeretnének minél nagyobb teret és nyilvánosságot biztosítani a sérült emberek különleges filmes alkotásai számára, hogy egészen belülről, a leghitelesebb forrásból ismerhesse meg a közönség ezt a sok esetben zárt, mégis rendkívül nyitott világot.

Az integráció és elfogadás elősegítése érdekében, valamint hogy egy másik nagyon fontos nézőpont is megnyilvánulhasson, várnak minden olyan civil függetlenfilmest és alkotói csoportot, akik filmjeikben a sérült emberek világát érintik vagy mutatják be.

Idén első alkalommal rendez meg a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület fogyatékossággal élő filmesek és segítőik számára  egy a szemlét megelőző alkotótábort. A speciális filmes közösségeken túl, szívesen fogadják civil függetlenfilmesek jelentkezését is egy kellemes, közös hét eltöltésére, ahol a FILM áll a középpontban.