Dokumentumfilm


7 Domb Nemzetközi Filmfesztivál (7 Hills International Film Festival 2018)

Nemzetközi

Komló, Magyarország

2018. szeptember 03. – 2018. szeptember 09.

2018. május 31.

A Hét Domb Filmfesztivál a magyarországi és a határon túli profi és amatőr filmesek alkotásainak versenyeztetésére létrehozott rendezvény. A fesztivál két szekciót működtet, egy magyar és egy nemzetközi résszel.

A szervezők célja a magyar filmgyártás maradandó kulturális értékeinek a közönséggel való megismertetése, közönségtalálkozók létrehozása, az alkotók szakmai megmérettetése, vitafórumok, a zsűri tagjaival értékelő megbeszélések. A fesztivál a legjobb filmeket és azok alkotóit díjazásban részesíti.

A magyar nevezők hét kategóriában mérethetik meg alkotásaikat, amiből hat felnőtt és egy diák-kategória. A zsűri tagjai hazai szaktekintélyek, nemzetközileg is elismert filmesek. A Hét Domb Filmfesztivál díjátadójára 2018. szeptember 8-án (szombaton) 15 órakor kerül sor a Komlói Színház- és Hangversenyteremben.

A filmfesztiválra csak elektronikus úton lehet jelentkezni. Az online jelentkezési lap a hetdombfilmfesztival.hu weboldalon érhető el. Nevezésre csak regisztráció után van lehetőség (hozzáférési adatok a nevezést visszaigazoló e-mailben). A nevezés a benevezett film űrlapjának teljes kitöltése és a film elküldésével válik teljessé. A film feltöltésére csak az űrlap kitöltése után van mód. Egy alkotó egy kategóriában csak egy művet indíthat a fesztiválon!A  beérkezett filmek számától függően a filmek előzsűrizésen esnek át.

A nevezési határidő 2018. május 31.

Versenykategóriák

  • Ismeretterjesztő- és természetfilm: Olyan, a nevező által értékesnek ítélt alkotásokat várnak a fesztiválra, melyek szélesítik az emberi tudástárt. Nincs meghatározott téma a beküldendő filmmel kapcsolatban (tudomány, történelem, környezet...). Ha sorozatot neveznek, abból csak 1 epizód nevezhető. Egy alkotó csak egy produkcióval nevezhet. A nevezett alkotás max. 55 perc hosszúságú lehet.
  • Animáció: bármely animációs technikával készített filmet elfogad a szervezőbizottság. Ha sorozatot neveznek, abból csak 1 epizód nevezhető. Egy alkotó csak egy produkcióval nevezhet. A nevezett alkotás max. 30 perc hosszúságú lehet.
  • Dokumentumfilm: A dokumentum műfajra jellemző elemekkel készített produkciókat vár a fesztivál. Ez lehet: valóságot bemutató, a társadalmi, gazdasági, szociális élet stb. dokumentáló alkotás. Ha sorozatot neveznek, abból csak 1 epizód nevezhető. Egy alkotó csak egy produkcióval nevezhet. A nevezett alkotás max. 55 perc hosszúságú lehet.
  • Kisjátékfilm: minden magyarországi és határon túli magyar nyelvű, színészek által eljátszott filmalkotással lehet nevezni. További megkötések nincsenek. Műfaj, vagy technikai korlát nélkül lehet nevezni. Egy alkotó csak egy produkcióval nevezhet. A nevezett alkotás max. 60 perc hosszúságú lehet.
  • Nagyjátékfilm:Minden magyarországi és határon túli magyar nyelvű, színészek által eljátszott filmalkotással lehet nevezni. További megkötések nincsenek. A nevezett alkotás min. 60 perc hosszúságúnak kell lennie.
  • Egyéb: a szervezőbizottság olyan filmalkotásokat vár, melyek a fenti kategóriákba nem sorolhatóak (klip, reklám, promóció, filmelőzetes...). Ebben a kategóriában is egy alkotó csak egy produkcióval nevezhet. A nevezett alkotás max. 5 perc hosszúságú lehet.
  • Diák: a kategóriába a magyar és a határon túli diákok alkotásait várják. A filmek műfaji és időkorlátozás nélkül nevezhetőek. Az alkotóknak a filmek beadási határidejéig általános vagy középfokú oktatási intézményben kell hogy folytassák tanulmányaikat.

Díjak

Hat kategóriában az első, második és harmadik helyezettet díjazzák.

Pénzjutalmak:

I. hely: 300.000 Ft pénzjutalom

II. hely: 200.000 Ft pénzjutalom

III. hely: 100.000 Ft pénzjutalom

A Hét Domb Filmfesztivál fődíja 1.000.000 Ft, melyet a legtöbb pontot kapott film alkotója vehet át – kategóriára való tekintet nélkül.