Nagyjátékfilm, Kisjátékfilm


Artfilm

Nemzetközi

Trencsén (Oda és Metro mozi), Trencsénteplice (Prameň mozi), Szlovákia

2016. június 17. – 2016. június 25.

Artfilm, Forza Production House

Petr Svoboda


Versenykategóriák

  • Nemzetközi játékfilmes verseny (Main Competition)
  • Közép- és Kelet-Európai Filmek Versenye (Eastern Panorama)
  • Rövidfilmek versenye (Shorts)

Díjak

  • Kék Angyal díj a legjobb nagyjátékfilmnek (Main Competition)
  • Eastern Panorama Award – legjobb film ebben a kategóriában
  • A legjobb rövidfilm díja

Különdíjak:

  • Aranykamera (hazai és külföldi művészek számára, akik bármelyik téren hozzájárultak a filmművészet fejlődéséhez)
  • A Színész Missziója díj (hazai és külföldi színészegyéniségek számára akik jelentős mértékben hozzájárultak a filmművészet fejlődéséhez)

A Színész Missziója díj kitüntetettjeinek nevével egy-egy bronzplakettet helyeznek el a Dicsőség-hídon (Most slávy). Ott található már Geraldine Chaplin, Sophia Loren, Gina Lollobrigida, Annie Girardot, Philippe Noiret, Jean-Paul Belmondo, Alberto Sordi, Michele Placido, Töröcsik Mari, Franco Nero, Catherine Deneuve, Jacqueline Bisset és sok más külföldi és hazai színész neve. Természetesen a színesznek részt kell vennie a fesztiválon.

Különlegességek

A fesztiválra jellemző a nyugodt fürdőváros hangulata, a kellemes nyári időjárás (június–július), valamint a nagyon jól megszervezet kísérőrendezvények (művészet, színház, zene, golf), de főleg a kitűnő filmek és az érdekes szemináriumok.

Megközelíthetőség

Minden külföldi vendég megismerkedhet a körülményekkel a guest@artfilm.sk vagy press@artfilm.sk címmen, és megtudhatja hogyan juthat el a fesztivál színhelyére. A fesztivál biztosítja szállításukat a színhelyre a szlovák repülőtérről vagy az osztrák Schwechat repülőtérről.

Szállás

Nagyigényűek, de diákok számára is ezen címen: www.artfilm.sk vagy guest@artfilm.sk.

Étkezés

Saját szakállra. De mivel sok a fesztiválvendégeket ennivalóval váró kísérőrendezvény ennivalóval, az étkezés általában nem kerül sokba.

Megjegyzés

A sajtóakkreditáció kapcsán legjobb május végéig felvenni a kapcsolatot a fesztivállal a press@artfilm.sk címen. Szlovákiai újságírók viszont az első sajtókonferencián jelezhetik részvételi szándékukat.