TV Fest

A fesztivált 1961-ben alapította III. Rainer monacói herceg.

Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

Az egyhetes fesztivál több mint 45 éve díjazza a világ legjobb animációs filmjeit. A versenyprogramon kívül vannak retrospektív vetítések, bemutatók, kiállítások. Egész nap 8 teremben, esténként egy hatalmas szabadtéri vásznon lehet filmet nézni.

Magyar Filmhét

A Magyar Filmhét célja, hogy a nagyközönség és a filmszakma képviselői megismerhessék a 2012 és 2015 között bemutatott nagyjátékfilmeket és a 2015-ben, bemutatott televíziós játékfilmeket, kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket, ismeretterjesztő filmeket és animációkat. Az 1. Magyar Filmhétre nevezett nagyjátékfilmek automatikusan részt vesznek a Magyar Filmdíjakért folyó versenyben. 2016-ban, a  fesztivál második kiadásán összesen 273 film kerül vetítésre.

Aranyszem Operatőr Fesztivál

Versenykategóriák: Diákfilm Kísérleti film (15 perc alatt) Híranyag Mozielőzetes Zenés klip Reklámfilm Televíziós show-műsor Természetfilm Dokumentumfilm Dramatizált dokumentumfilm Kisjátékfilm (60 perc alatt) Tévéjáték vagy -sorozat (1 rész) Játékfilm Nemzetközi koprodukciós játékfilm

Rose d’Or

Az évente megrendezett svájci televíziósműsor-fesztivál jelszavai: eredetiség, kreativitás és minőség. A rendezvény számos ország műsorszóróinak találkozója. Elődjét Marcel Bezançon szervezte meg 1961-ben Montreux-ben. Célja az volt, hogy a fesztivál révén az egyes svájci televíziócsatornák színvonalas műsorokkal egészíthessék ki nyári programjuk űrjeit.

Envirofilm

A fesztivál célja bemutatni és díjazni olyan új filmeket, tévéfilmeket és videoprogramokat, amelyek tartalmuk és művészi színvonaluk révén segítenek népszerűsíteni a természet- és környezetvédelemmel kapcsolatos gondolatokat. A fesztivál programja filmek, videofilmek és tévéműsorok nemzetközi versenyéből, információs vetítésekből, konferenciákból, szakmai és alkotói workshopokból, “green talks” nevű közönségtalálkozókból, kiállításokból, gyermekeknek és fiataloknak szóló vetélkedőkből áll össze. A […]