Mindent anyámról (Todo sobre mi madre)

Mindent anyámról

Todo sobre mi madre

Kritika

Színekbe zárt szeretet - Pedro Almodóvar: Todo sobre mi madre / Mindent anyámról

Az emlékezés, a nők és az anyák előtti főhajtás ideje a jelen, az az időszak, amikor a dühös, a nőket másként, a túloldalról figyelő rendező letette a harc kellékeit.


2012-09-24- írta Galambos Attila

Olvasd el a kritikát

Melodráma (nemcsak) anyáknak - Pedro Almodóvar: Todo sobre mi madre / Mindent anyámról, 1999

A Mindent anyámról Pedro Almodóvar egyik legösszetettebb és legátgondoltabb filmje. A forgatókönyvet utalások bonyolult rendszere hálózza be, a szereplők és a díszlet jellegzetesen almodóvari, a film maga sötét humorral megtűzdelt, komor dráma.


2012-09-24- írta Buzogány Klára

Olvasd el a kritikát

Történet

Egy görög mondás szerint csak azok a nők látnak tisztán, akiknek könny áztatta a szemét. Manuelára nem igaz ez a mondás. Azon az estén, mikor egy autó halálra gázolja Estebant, a fiát, Manuela minden könnyét kisírja. S ahelyett, hogy tisztábban látna, a jelen és a jövő teljesen összekuszálódik benne. Fia egy hátrahagyott naplóban az alábbiakat olvassa: “Tegnap anyám egy fényképet mutatott nekem. A fele hiányzott. Úgy érzem, az életemből is hiányzik ez a rész.” Az apjáról volt szó. Mauela sosem beszélt róla fiának, nehéz lett volna megmagyarázni, hogy a férfinek nagyobb mellei vannak, mint neki, és hogy Lolának hívják. A hallgatás, mint egy szörnyű bűn, ügy nehezedik vállaira. Elhatározza, hogy megkeresi Lolát, hogy elmondja neki, hogy volt egy fiuk, aki már halott.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!