Hó hull a cédrusra (Snow Falling On Cedars)

Hó hull a cédrusra

Snow Falling On Cedars

http://www.snowfallingoncedars.com/

http://www.imdb.com/title/tt0120834

Kritika

Örömcseppek - Scott Hicks: Snow Falling On Cedars / Hó hull a cédrusra

A Hó hull a cédrusra című önéletrajzi regény 1994-ben jelent meg, és világhírnevet hozott David Guterson amerikai írónak. A szerző PEN/Faulkner díjat kapott, a könyv több mint 4 millió példányban kelt el, és 30 nyelvre fordították le. Végül utolérte a sikersztorik végzete: filmre vitték.


2012-09-24- írta Moldován Árpád Zsolt

Olvasd el a kritikát

Történet

Vastag és tapintható köd borítja San Piedro szigetet. Az öbölben pislákoló lámpás vészjeleket küld egy elakadt halászhajóról, míg odébb egy teherhajó imbolyog vakon a tejfehér ködben. Reggelre a tenger és az ég kitisztul, de a halászok és gyümölcsös gazdák békés kis falva örökre megváltozik. Holtan találják a halászfalu egyik lakóját, saját hálójába kötözve, halálos sebbel a fején. A világháború utáni Japán-ellenes légkörben a környékbeliek egy másik halászt, a japán származású Kazuo-t gyanúsítják, aki haragosa volt az elhunyt családjának. Az okos Ishmael, a kisváros mindenről tudó, nyitott szemmel járó polgára. Ő az egyetlen, aki elmondhatná az igazságot a meghurcolt Kazuo-ról. Csakhogy Ishmael szerelmes Kazuo feleségébe, a gyönyörű Hatsue-be. Vajon feláldozná-e Ishmael a titkos szerelmet az igazságért?

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!