Femme Fatale

Femme Fatale

http://femmefatalemovie.warnerbros.com/

http://www.imdb.com/title/tt0280665

Kritika

A visszatérés paródiája - Brian De Palma: Femme Fatale

Nehéz megsaccolni, hogy hány film után adja fel az ember, és írja le egyszer s mindenkorra kedvenc rendezőjét, ám tény, hogy az egykor még Hitchcock örökösének tartott Brian de Palma már az utolsó tartalékokat emészti.


2012-09-24- írta Papp Sándor Zsigmond

Olvasd el a kritikát

Történet

Laure Ash (Rebecca Romijn-Stamos) csábító vonzereje, halálos szépsége maga a kísértés: igazi “femme fatale”, a végzet asszonya. Hét évvel egy merész ékszerrablási ügy után, új személyazonosság mögé rejtőzve, visszatér Franciaországba. Ám Nicolas (Antonio Banderas), a “paparazzo” fotóriporter lefényképezi, és ezzel életveszélybe sodorja Lauré-t. Vajon “végzetessé” válik-e a kíváncsi érdeklődés, ami a férfit ehhez az asszonyhoz fűzi? S vajon tényleg úgy fejeződik-e be a film, ahogy mutatja magát? Ezernyi apró, látszólag nyomra vezető jel tűnik fel a filmben, elhitetve velünk, hogy értjük a dolgot, de amikor Serra nyomozó (Thierry Frémont) felfedi az igazságot, felsóhajtunk: “Úristen, hát ez egyáltalán nem az, amire számítottunk!” Ahogy a pók szövi láthatatlan hálóját áldozata köré, úgy hálózzák be Nicolas-t, és a néző, csakúgy mint Nicolas, ott találja magát a háló csapdájában vergődve. Mire végre rájövünk, hogy mit is művel Laure, akkor már késő. Mire észrevesszük, hogy jön a vonat, már el is gázolt.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!