Tabló

Tabló

Kritika

A fajgyűlölet tankönyvi anekdotái - Dettre Gábor: Tabló – Minden, ami egy nyomozás mögött van!

Négy évi készülődés és többszörös címváltozások után szeptemberben mutatta be a nagyközönségnek az Új Budapest Filmstúdió Dettre Gábor (Felhő a Gangesz felett) új filmjét. A történet Kertész Ákos tervezett regénytrilógiájának első darabján alapul, melynek címe: A gyűlölet ára.


2012-09-24- írta Gagyi Ágnes

Olvasd el a kritikát

Történet

A jogvégzett roma származású alhadnagy (Mucsi Zoltán) többnyire magányos hősként végzi munkáját. Származása és Amerikából hazaköltözött felesége miatt társadalmi előítéletek célpontjává válik, ezt súlyosbítja egy olyan rendőrségi ügy, melyben a gyanúsított szintén roma.

Egy újgazdag milliomos műkereskedőt brutálisan megölnek. Az áldozat maga is egy tróger, kegyetlen állat. A gyanúsított – akire rá akarják verni az ügyet – cigány. A nyomzó érzi, valami nincs rendben. Egyre elszántabban kutat tovább, egyre mélyebben bonyolódik bele egy szövevényes, korrupciós történetbe. És egyre mélyebbre keveredik önnön kétségekkel, keservekkel teli, bűnös lelkébe.

A film egy bűnügyi történetre felfűzött groteszk társadalmi korkép. Krimivonatkozásaitól lesz izgalmas; társadalmi korkép voltánál fogva kiábrándító; groteszk jellegéből adódóan szórakoztató; s lélektani elemei által hiteles. Kategóriákba illeszthetetlen volta nem meglepőbb, mint valós életünk igaz történetei tipizálásának lehetetlensége.

Dettre Gábor filmje Kertész Ákos 1992-es A gyűlölet ára című regényének filmes adaptációja.

(forrás: port.hu)

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!