A mindenes

A mindenes

Történet

A Boccaccio-adaptáció története napjainkban játszódik, egy szigorú fegyelemmel működtetett balettintézet növendékei és egy fiatal fiú között. A fiút egy félreértés folytán ott tartják mindenes-állásban, ő pedig némának adja ki magát, hogy minél ártalmatlanabbnak tűnjön. Miután megkapja az állást, elkezd garázdálkodni a zsenge táncosnők között. Meglepetésére azok nem is olyan ártatlanok, mivel süketnémának hiszik, kibeszélik, és válogatott trágárságokat engednek meg maguknak az orra előtt.

A fiúnak nincs nehéz dolga a becserkészésükkel, a fiatal balett-táncosok meglepően készségesek, sőt, önként keresik a társaságát. Hamar rákapnak a szerelem ízére, végül már a Mindenes nem bírja a tempót. Mire a főnökasszony is megkörnyékezi, nem tudja tovább tartani magát, megszólal. A főnöknő feljelentéssel zsarolja, így a Mindenes egy életre eljegyzi magát az intézménnyel. Kiadós listát kap a feladatairól: a takarítás mellett azonban újabb kötelezettségeket is beiktat az igazgatónő: „Hétfő: Anna, Tella, Odett. Szerda: Mirtill, Gitta, Babett. Csütörtök: Gréta, Fanni, Hella. Hétvége az enyém.”

Fesztiválok

  • 2008 – Magyar Filmszemle – versenyben

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!