Táncos a sötétben (Dancer In The Dark)

Táncos a sötétben

Dancer In The Dark

http://www.dancerinthedarkmovie.com

http://www.imdb.com/title/tt0168629

Kritika

Az érzelmek foglyai - Lars von Trier: Dancer in the dark / Táncos a sötétben

Kevesen hitték volna egy évvel ezelőtt, hogy Cannes-ban Arany Pálmát lehet nyerni egy musicallel. Talán egyedül a különc Lars von Trier (aki visszautasítva a felajánlott luxusszállodákat, az említett fesztiválra saját lakókocsijával ment) mosolygott volna ravaszul a felvetésre. Ő ugyanis egy ilyen filmmel a tarsolyában érkezett tavaly májusban a francia tengerpartra.


2012-09-24- írta Gyenge Zsolt

Olvasd el a kritikát

Történet

Selma Jezkova, a gyermekét egyedül nevelő, cseh bevándorló anya egy Washington-állambeli üzemben dolgozik a 60-as évek elején. Konyhai mosogatókat készít és mellékes munkát is vállal. Selma ugyanis egy örökletes betegség következtében hamarosan meg fog vakulni, s fiára, a tizenkét éves Gene-re is hasonló sors vár, ha nem sikerül időben elég pénzt összekuporgatnia a költséges műtétre. Selma ezt olyannyira titokban tartja, hogy még fia sem tudja, milyen betegségben szenved.

Selma sivár életében az egyetlen menekülést szenvedélyes zeneszeretete jelenti, s azon belül is a hollywoodi musicalek csupa-dal, csupa-tánc betétszámai.

Bár alig lát, s csöppet sem tehetséges, ő is fellép A muzsika hangja helyi színköri előadásán és rendszeresen arról fantáziál, hogy egyszer ő is egy musicalben szerepelhet.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!