Dalok a második emeletről (Sånger från andra våningen)

Dalok a második emeletről

Sånger från andra våningen

Kritika

Abszurd dalok északról - Roy Andersson: Sånger från andra våningen / Dalok a második emeletről

Boldogok, akik leülnek – állítja Roy Andersson svéd rendező a mottóban, majd, minden magyarázat nélkül, elindít egy nagyon különleges, lenyűgöző mozit.


2012-09-24- írta Gyenge Zsolt

Olvasd el a kritikát

A piaci légy megkezdi röptét - Roy Andersson: Sånger från andra våningen / Dalok a második emeletről

Ha az általános iskolások logikájával szemléljük a térképet, és az északot fentnek, a délt pedig lentnek tekintjük, akkor nyugodtan állíthatjuk, hogy a régi-új európai film a második emelet magasságából, azaz Skandináviából érkezik hozzánk.


2012-09-24- írta Csillag Marci

Olvasd el a kritikát

Történet

A film története látszólag minden logikus kapcsolatot nélkülöző eseményekből áll össze. Egy hivatalnokot kirúgnak az állásából, egy emigráns férfit csúnyán megvernek, egy bűvész elrontja a produkcióját, Karl pedig felgyújtja bútorboltját, hogy a biztosításból készpénzhez jusson. A következő nap a káosz, ha lehet, csak fokozódik, és csak Karl érti meg a helyzet abszurditását, azt, hogy milyen nehéz is az emberek sorsa. És ha mindehhez hozzáveszünk egy totális nagyvárosi forgalmi dugót, egy szenilis tábornokot, egy fasiszták által felakasztott orosz fiú szellemét, továbbá egy kereszteket áruló férfit, biztosak lehetünk benne, hogy a szürreális, abszurd humorú rövidfilmekkel nevet szerzett Roy Andersson semmit sem változott.

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!