Három hiányzó oldal

Három hiányzó oldal

Történet

Vera néni 86 évesen elindul, hogy felkutasson három hiányzó oldalt, tragikus szerelmének utolsó fejezetét. Csillag Albert mesekönyveket rajzol, korának egyik legtehetségesebb grafikusa. 1937. december 19-én egy ügyvédbálon odalép az akkor tizenhat esztendős Benisch Veronikához. Szerelem első látásra. A történelem azonban közbeszól.

Albertet munkaszolgálatra viszik, ahonnan Verának titokban rajzos-verses leveleket és egy jegygyűrűt küld. Napjainkban Vera néni elindul, hogy megtaláljon egy elveszett könyvet, amit utoljára a háború után tartott a kezében, és amelyből akkor hiányzott három oldal. „Nem tudom, mi lett azzal a könyvvel. Gondolom, soha többé nem akartam látni. Olyan szörnyűség volt benne, hogy a házban sem maradhatott meg.”

A nyomozás közben rég elnyomott érzések, emlékek idéződnek föl egy regénybe illő szerelemről, háborúról, zsidóüldözésről. Felébredtem, és azon gondolkodtam, hogy szabad-e megcsinálni ezt a filmet – töpreng Vera néni. Csillag Alberttel közös történetükről hatvan éven át nem beszélt. Most – részben azért, mert unokája, a film operatőre kéri erre – mégis megteszi…

Fesztiválok

39. Magyar Filmszemle (2008) - Schiffer Pál Emlékdíj

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!