A düh (Furia)

A düh

Furia

Kritika

Piros pontok, idézetek - Radu Muntean: Furia / A düh

Ha nem is kérdezem, A düh elsõ tíz perce után meg tudnám mondani Radu Muntean kedvenc rendezõit: Cronenbergben és Kusturicában legalábbis biztos vagyok. De kezdjük elölrõl: a plakát nem gyõzött meg arról, hogy ezt a filmet érdemes megnézni. Ellenben mellette egy fénymásolt papírlapon használati utasításokat találok a filmhez. Köztük olyanokat is, hogy a film pattogatott kukoricával együtt fogyasztva káros az egészségre, hogy a mobiltelefonokat jó elõre ki kell kapcsolni, hogy ne tévesszük össze a sajátunkat a filmbéli szereplõkével. S hogy ne tévesszen meg senkit az, hogy a filmben játszik Adrian Copilu’ Minune1, ez a film nem róla szól.


2012-09-24- írta Zágoni Balázs

Olvasd el a kritikát

Történet

A manele-zene, a drogok és pokoli autóversenyek világában nem maradhatsz életbn, ha nem tudsz fizetni – olykor éppen mások életével.

A két főszereplőnek, Lucanak és Monanak nehéz a sorsa. Luca haverével, Felievel beszáll az autóversenyek törvénytelen világába, pénzt kér kölcsön a maffiavezér Gabonutól – és megnyeri azt a versenyt, amelyben vesztenie kellene. Ezzel hatalmas veszteséget okoz Gabonunak, aki jókora összegben fogadott a verseny előtt. A gengszter egyszerű számítással áll elő: a kölcsön + a “kár” értéke 7000 dollár – “kerek összeg”, amire Lucanak egy nap és egy éjszaka alatt kell szert tennie.

A film fekete humora a semmiségek által vezérelt társadalmat gúnyolja, egy olyan világot, amelyben az emberek élete aprópénzt ér.

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!