Alvajárók (Sleepwalking)

Alvajárók

Sleepwalking

http://www.sleepwalking-themovie.com/

http://www.imdb.com/title/tt0888693

Kritika

Előítélet nélkül - Bill Maher: Sleepwalking / Alvajárók

A független (művész)film és a kommersz- (stúdió)film között óriási különbségek vannak, s az igazi értékeket a hollywoodi stúdiók kánonjától merőben eltérő alkotások hordozzák – szajkózzák a filmesztéta-növendékek. Jómagam, parasztos egyszerűséggel legyintve, így ikszelek ki egy ilyen okfejtésre vállalkozó e-tanulmányt: egy film vagy jó, vagy rossz.


2012-09-24- írta Farkas István

Olvasd el a kritikát

Történet

James Reedy egyszerű ember, még az átlagosnál is hétköznapibb, vágyak nélküli élettel. Ezt forgatja fel fenekestül nővére, Joleen, aki az éjszaka közepén hívja fel, menedéket keresve maga és 11 éves lánya, Tara számára. A nő pasija börtönben ül, lakását lefoglalták a hatóságok. Joleen a beköltözés után is folytatja zabolátlan életvitelét, ami nem csak James-ből, hanem a kislányból is nemtetszést vált ki, bár Tara a lelke mélyén nagyon szereti anyját. Egy szürke téli napon azonban Joleen eltűnik. Csak egy levelet hagy maga után, melyben azt ígéri, visszatér lányának születésnapjára. James és a kislány hátrahagyva iskolát, nevelőotthont, barátokat és munkát, autóba ülnek, és kettesben kezdenek kutatni utána, míg végül ott kötnek ki, ahol minden kezdődött: a farmon, ahol James és Joleen nevelkedett. A közös élmények hatására a nagybácsi és unokahúg között kialakul egyfajta kötődés, és Tara számára egyre világosabbá válik: anyja végleg elhagyta. James pedig életében először arra kényszerül, hogy szembenézzen apjával, és eldöntse, hagyja-e, hogy a múlt régóta eltemetett emlékei továbbra is kísértsék.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!