Amatőr bérgyilkos (Boarding Gate)

Amatőr bérgyilkos

Boarding Gate

Kritika

Nemzetközi vizeken evickélve - Olivier Assayas: Boarding Gate / Amatőr bérgyilkos

Nemzetközi, pontosabban „transnational” thrillernek bélyegezték Assayas Boarding Gate-jét a kritikusok. Elsősorban a vegyes nemzetiségű színészek és stáb, valamint a forgatási helyszínek miatt, de ezen felül a cselekmény felépítése és a fordulatok időzítése is egyfajta ötvözete az amerikai és a hongkongi akciófilmeknek, melyhez egy franciásan bizarr szerelmi szál társul.


2012-09-24- írta Váró Kata Anna

Olvasd el a kritikát

Történet

Olivier Assayas filmjének nemzetközi a szereplőgárdája egy fiatal olasz nő, a lázadó szellemű exprosti, Sandra sorsát követi, aki egy nap meglepetésszerűen meglátogatja Párizsban régi szeretőjét, az egykori stricit, Milest, a jelenleg sikeres üzletembert. Sandra elárulja a férfinak, az minden vágya, hogy nyithasson egy night-clubot Pekingben. Habár Miles pénze megkísérti a nőt, vannak egyéb lehetőségei is álma valóra váltására: drogkereskedelemmel foglalkozik egy nemzetközi importcégen keresztül, ahol legálisan dolgozik. Végül a cselekmény csúnya zűrzavarba torkollik.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!