A szabadság útjai (Revolutionary Road)

A szabadság útjai

Revolutionary Road

http://www.revolutionaryroadmovie.com/

http://www.imdb.com/title/tt0959337

Kritika

Egy újabb boldogtalan család az amerikai rémálomból - Sam Mendes: Revolutionary Road / A szabadság útjai

A mai napig tartja magát az az elképzelés, mely szerint a kisvárosi/kertvárosi élet nyugodt, csendes, szép, idilli, annak ellenére,  hogy írók/rendezők sokasága már évtizedek (vagy századok) óta nem bírja megállni, hogy időről időre le ne leplezze a béke eme gyönyörű szigetének minden aljasságát és romlottságát.


2012-09-24- írta Németh Barnabás

Olvasd el a kritikát

Történet

Frank és April világéletükben átlagostól eltérő embereknek tartották magukat. Miután beköltöznek új házukba a Revolutionary Roadon, megvetően elhatárolódnak az őket körülvevő kertvárosi egyhangúságtól, és elhatározzák, hogy soha nem lesznek a társadalmi elvárások rabjai.

Ám hiába lázadnak, Wheelerék egy idő után azon kapják magukat, hogy kezdenek pontosan olyanná válni, mint szomszédaik: egy derék férfi, aki unalmas munkát végez és semmihez sincs kedve, oldalán pedig egy nem túl boldog, titkon kalandokra vágyó háziasszony. Olyanok, mint bármely más amerikai család: elveszítették az álmaikat.

Hogy változtasson sorsukon, April merész tervet kovácsol. Újra akarja kezdeni az életüket az ismeretlen és izgalmas nagyvárosban, Párizsban. Ám amikor a terv sínre kerül, mindketten pánikba esnek – egyikük mindenáron szabadulni próbál, másikuk pedig megmenteni, amijük maradt, mindegy, milyen megalkuvás árán.

Videó, előzetes, trailer

Díjak

Golden Globes (2009)
Legjobb színésznő: Kate Winslet

Palm Springs Nemzetközi Filmfesztivál (2009)
Együttes performansz-díj: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Kathy Bates, Michael Shannon, Kathryn Hahn, David Harbour, Zoe Kazan

Satellite Awards (2008)
Legjobb férfi mellékszereplő: Michael Shannon

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!