A gyakornok – 20 évesen a BBC-nél és a CNN-nél

A gyakornok – 20 évesen a BBC-nél és a CNN-nél

Kritika

Pályakezdők dilemmája - S. Takács András: A gyakornok – 20 évesen a BBC-nél és a CNN-nél

A filmszemlén tavaly vetített New York–Budapest című film társrendezője, S. Takács András új filmjében ismét az otthon-külföld ellentétet boncolgatja a nála már stíluselemként is felfogható humorral. A gyakornok – a cím itt a filmrendező státuszára is vonatkozik – a saját élethelyzetén keresztül közelít a mai pályakezdők egyik alapdilemmájához: menni vagy maradni?


2012-09-24- írta Várhegyi Ádám

Olvasd el a kritikát

Történet

A Színház- és Filmművészeti Egyetem húszéves riportertanonca a BBC-hez és a CNN-hez szegődik nyári gyakorlatra, ahol a világ legelismertebb szakembereitől tanulhat. Keményen kérdezhetnek, bárkivel találkozhatnak, és százmilliók figyelnek rájuk.

A gyakorlat közben felmerül a kérdés: vajon közéjük tartozhat-e valaha magyar anyanyelvvel és magyarországi szocializációval? Erről beszélget a szakma elismert nagyságaival, Vitray Tamástól a BBC World Service hírigazgatójáig. Magyar vizsgafilm a mesterség nemzetközi nagyjainak – Christiane Amanpour, Jeremy Paxman, Richard Quest, Nic Robertson és Stephen Sackur – közreműködésével.

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!