Jött egy busz… (Jött egy busz...)

Jött egy busz...

Jött egy busz...

A Bus Came...

Történet

A Jött egy busz… öt, lazán kapcsolódó szkeccsfilmből áll; a részeket mindössze az köti össze, hogy mindegyik valamilyen módon kapcsolódik egy budapesti buszjárathoz. Az egymástól hangulatában és stílusában is erősen különböző mini-filmeket Török Ferenc (Cipők), Schilling Árpád (No Comment), Bodó Viktor (Negyedóra), Pálfi György (Táltosember vs. Ikarus) és Mundruczó Kornél (A 78-as Szent Johannája) készítették Jancsó Miklós szakmai és baráti támogatásával, aki egyben a film alapötletét is szolgáltatta.

Schilling filmje szokatlan szerelmi történet, álomszerű betétjelenettel.

Török filmjének hősei a történet szereplőinek cipői: a lábbelik „szemszögéből” nézhetjük végig egy ipari alpinista szerencsétlen, mégis sorsszeru halálát.

Bodó Negyedórája egyszerre korrajz és krimi.

Pálfi György képregény-motívumokat felhasználó történetében az Ikarus elvesztéséért bosszút kiáltó Daidalosz, és az őt megállítani akaró Táltosember mitikus harcát mutatja be a mai budapesti éjszakában.

Mundruczó Kornél epizódja véres operafilm: Szent Johanna történetének parafrázisa, amely baleseti mentési gyakorlatokban áldozatot alakító statiszták között játszódik.

Díjak

  • 2003 – 34. Magyar Filmszemle – Kollektív alkotói díj és produceri díj

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!