Jött egy busz...
Pálfi György, Mundruczó Kornél, Török Ferenc, Bodó Viktor, Schilling Árpád
2003
Jött egy busz...

A Filmtett szerint: 5 10 1

5

A látogatók szerint: 0

0

Szerinted?

0

Jött egy busz...

Színes, magyar, 100 perc, 2003
Magyar cím
Jött egy busz...
Eredeti cím
Jött egy busz...
Nemzetközi cím
A Bus Came...

Történet

A Jött egy busz... öt, lazán kapcsolódó szkeccsfilmből áll; a részeket mindössze az köti össze, hogy mindegyik valamilyen módon kapcsolódik egy budapesti buszjárathoz. Az egymástól hangulatában és stílusában is erősen különböző mini-filmeket Török Ferenc (Cipők), Schilling Árpád (No Comment), Bodó Viktor (Negyedóra), Pálfi György (Táltosember vs. Ikarus) és Mundruczó Kornél (A 78-as Szent Johannája) készítették Jancsó Miklós szakmai és baráti támogatásával, aki egyben a film alapötletét is szolgáltatta.

Schilling filmje szokatlan szerelmi történet, álomszerű betétjelenettel.

Török filmjének hősei a történet szereplőinek cipői: a lábbelik „szemszögéből" nézhetjük végig egy ipari alpinista szerencsétlen, mégis sorsszeru halálát.

Bodó Negyedórája egyszerre korrajz és krimi.

Pálfi György képregény-motívumokat felhasználó történetében az Ikarus elvesztéséért bosszút kiáltó Daidalosz, és az őt megállítani akaró Táltosember mitikus harcát mutatja be a mai budapesti éjszakában.

Mundruczó Kornél epizódja véres operafilm: Szent Johanna történetének parafrázisa, amely baleseti mentési gyakorlatokban áldozatot alakító statiszták között játszódik.

Ezt írtuk a filmről:

Képkeresők – Játékfilmek versenyben szekció. Budapest, Mamut mozi, 2003. január 28. – február 4.

A kísérletezés és a keresés az idei szemlén sem hiányzott a játékfilmes mezőnyből. Minél több a vizuális impulzus, a multimediális hatás, minél bonyolultabb és összetettebb lesz a valóság, annál kuszábbak lesznek az érzelmek és a sorsok, annál több, árnyaltabb formára és történetre lesz szükség ezek kifejezésére. Műfajt, stílust, színészeket és képeket keresők a 34. Magyar Filmszemlén.

Beszámoló, 2003. március 15. – írta
Támogass egy kávé árával!
 

A Filmtett szerint:

5

A látogatók szerint:

0

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat