A királynő (The Queen)

A királynő

The Queen

http://www.thequeenmovie.co.uk/

http://www.imdb.com/title/tt0436697

Kritika

A királynők nem sírnak - Stephen Frears: The Queen / A királynő

Haldoklás teszi a színészt. Így a fáma. „Hadd lám, hogy megy neki a haldoklás.” A halálügy különben a többi érintett szereplő számára is gikszeres. Helyzetgyakorlat, tessék: hogyan fogadsz egy halálhírt.


2012-09-24- írta Zsigmond Andrea

Olvasd el a kritikát

Történet

Az angol Diana hercegnő élete a tündérmese és a rémdráma keveréke, egy csillogással és botrányokkal volt kikövezett életút. Az emberek szerint Diana mindig is szálka volt az angol királyi ház szemében. Nem véletlen, hogy a hercegnő tragikus halálát követően II. Erzsébet és a királyi család nem jelent meg a nép előtt. Anglia értetlenül állt királynője hallgatása előtt, mindenki elítélte a protokollhoz ragaszkodó királyi családot.

A történet arról a feszültséggel és érzelmekkel teli hétről szól, amely a szívek hercegnőjének halála után megrendítette az angol monarchiát.

Videó, előzetes, trailer

Díjak

  • 2007 – Oscar-díj – A legjobb női főszereplő díja
  • 2007 – BAFTA – A legjobb film és a legjobb női alakítás díja
  • 2007 – Az Európai Filmakadémia díjai – A legjobb női alakítás díja
  • 2007 – Golden Globes – A legjobb forgatókönyv és a legjobb drámai színésznő díja
  • 2006 – Brit Független Filmdíj – A legjobb forgatókönyv díja
  • 2006 – Torontói Nemzetközi Filmfesztivál – A legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb női főszereplő, a legjobb férfi mellékszereplő és a legjobb forgatókönyv díja
  • 2006 – Velencei Nemzetközi Filmfesztivál – A legjobb forgatókönyv, a legjobb női főszereplő díja, valamint a FIPRESCI díja

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!