JFK – A nyitott dosszié (JFK)

JFK – A nyitott dosszié

JFK

Történet

Több mint három évtizede foglalkoztat minden amerikait a kérdés: „Ki ölte meg Kennedyt?” John F. Kennedy meggyilkolása, a merénylet körülményei, a Zapruder-film, Oswald, a könyvraktár padlásablaka… – számtalan téma és kérdés, melyet mindenki betéve tud a világon; sőt a legtöbb amerikainak saját válasza is van rájuk.

Az 1963-as merénylet óta több dokumentumfilm, tévéjáték, mozifilm foglalkozott a Kennedy-gyilkossággal, a téma örök és befejezhetetlen, hiszen máig tucatnyi megoldatlan rejtély övezi. Oliver Stone filmje nem egyszerűen egy a sok feldolgozás közül, hanem a legismertebb, és egyszersmind a legmerészebb is. Dokumentum és színjáték, valóság és feltételezés sejtelmesen keverednek e maratoni moziban, a nézőt mindvégig izgalomban tartva.

Videó, előzetes, trailer

Fesztiválok

  • 1992 – Oscar-jelölés a legjobb film, a legjobb adaptált forgatókönyv, a legjobb férfi mellékszereplő és a legjobb rendező kategóriában
  • 1992 – Golden Globe-jelölés a legjobb drámai színész, a legjobb film é a legjobb forgatókönyv kategóriában

Díjak

  • 1992 – Oscar – A legjobb operatőr és A legjobb vágó díja
  • 1992 – Golden Globes – A legjobb rendező díja

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!