Kontroll

Kontroll

Kontroll

http://www.kontrollfilm.hu/

http://www.imdb.com/title/tt0373981

Kritika

Neked volt jegyed? - Antal Nimród: Kontroll

Az úgy kezdődött, hogy Jött egy busz. Aztán – mielőtt nagyobb kárt okozott volna – észrevétlenül eltűnt. És most jött a metró. Ezzel kezdetét is vette a BKV-s (Budapesti Közlekedési Rt.) filmek reneszánsza. Az előbbi csak címében hordozza, és alibinek használja az említett tömegközlekedési járművet, az utóbbi – a Kontroll – története valóban levisz minket ebbe a mindenki által olyan jól (nem) ismert világba, a metróba. Ez utóbbi filmről szeretnék mesélni.


2012-09-24- írta Csoma Zsolt

Olvasd el a kritikát

Apám, másnap Tamara! - 35. Magyar Filmszemle – Budapest, 2004. január 26–február 5. – Játékfilmek versenyben szekció

A Moszkva tér osztatlan sikere és a Jött egy busz cipős epizódjának kedvezőtlen fogadtatása után Török Ferenc újabb, második nagyjátékfilmjével jelentkezett az idei szemlén.


2012-09-24- írta Zágoni Balázs

Olvasd el a kritikát

Feketék-fehérek, tarkák - 3. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál – 2004. május 28–június 6. – Verseny szekció

A Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál, úgy tűnik, képes lesz beváltani szervezői álmát, és regionális A kategóriás fesztivállá fog növekedni. Az idén harmadik alkalommal megrendezett fesztivál profizmusában, méreteiben és a filmek színvonalában is gyorsan erősödik. Idén ismét újabb helyszín (szabadtéri vetítő), több mint nyolcvan film tíz szekcióban, erős versenyprogram, sztárvendégek és harmincezer néző jelentette a TIFF-et. Kolozsvár tíz napra valóban a román filmes élet fővárosa lett.


2012-09-24- írta Zágoni Balázs

Olvasd el a kritikát

Videó, előzetes, trailer

Díjak

  • 2004 – Cannes-i Filmfesztivál – A legjobb ifjú tehetség díja (Antal Nimródnak)
  • 2004 – Szocsi Filmfesztivál – különdíj
  • 2004 – Magyar Filmszemle – Simó Sándor-díj a legjobb elsőfilmes rendezőnek és a legjobb operatőr díja

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!