Natasa

Natasa

Történet

A Natasa egy 20. századi „Bábeli torony” története – és egy 20. századi „bábeli” szerelemé. Arról szól, hogy ebben a században már össze sem kell zavarni az emberek nyelvét ahhoz, hogy ne értsék egymást. Már nem csak az Istenhez, de az egymáshoz vezető út is el van előlük zárva.

A Lomonoszov Egyetem 50-es években épült kollégiuma egy 20. századi „Bábeli torony”. Nem csupán az ott lakó rengeteg, sok nemzetiségű diák „bábeli nyelvzavara”, hanem a hajdani építtetők szándéka miatt is – olyan monumentális, mintha az Istenéhez hasonló hatalom bizonyságául emelték volna, hogy összekösse a földet az éggel. Egy utópia lajtorjája.

Ebben az elvarázsolt palotakollégiumban, ebben a sztálinbarokk falanszterben találkozik Ferenc, a magyar egyetemista egy különös, szibériai testvérpárral, Natasával és Szergejjel. Natasáék blokkja egy darab Szibéria a falanszter kellős közepén, konkrét és misztikus értelemben egyaránt.

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!