Hontalanul Afrikában (Nirgendwo in Afrika)

Hontalanul Afrikában

Nirgendwo in Afrika

Nowhere in Africa

Történet

Walter Redlich, a hivatása gyakorlásától eltiltott zsidó ügyvéd az utolsó pillanatban, 1938-ban menekíti ki családját a náci Németországból. Kenyában, egy eldugott farmon kezdenek új életet. A szülők nehezen alkalmazkodnak a körülményekhez, a nélkülözéshez, szenvednek a honvágytól és a kitaszítottságtól. Kislányuk, Regina, azonban hamar beilleszkedik az új, számára izgalmas világba. Lenyűgözi Afrika varázsa, csodálatos tájai, hangulata. A magányos farmon Owuor, a szakács lesz mindannyiuk támasza és barátja. A gazdamunkát végző családfő hamar megszokja a mindennapos fennmaradásért folytatott fizikai küzdelmet. Kislánya gyermeki kíváncsisága miatt nyitott egy másfajta nép emberei iránt, felesége azonban nehezen adja fel eddigi városi életvitelét. A tizenkét, Afrikában töltött év alatt a főszereplő családtagok a beilleszkedési nehézségek, az igaz barátság, a szerelem és a hazaszeretet kérdéseire választ keresve válnak érett felnőttekké.

Videó, előzetes, trailer

Díjak

  • 2003 – A legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar
  • 2003 – Bavarian Film Festival – közönségdíj és a legjobb producer díja
  • 2003 – Bordeaux-i Nők a Moziban Nemzetközi Filmfesztivál – a legjobb film és a legjobb forgatókönyv díja
  • 2002 – Arany Glóbusz – közönségdíj játékfilm/videó karegóriában
  • 2002 – Német Filmdíjak – a legjobbjátékfilm, a legjobb operatőr, rendező, zene, férfi mellékszereplő díja és jelölés a legjobb női szereplő díjára
  • 2002 – High Falls Filmfesztivál – a zsűri különdíja és a FIPRESCI díja, és jelölés a Kristály Glóbuszra
  • 2002 – St. Louis-i Nemzetközi Filmfesztivál – a legjobb játékfilm díja és Nemzetközi Filmdíj

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!