Fehér nászéjszaka (Brúðguminn)

Fehér nászéjszaka

Brúðguminn

White Night Wedding

Kritika

Esküvő izlandi módra - Baltasar Kormákur: Brúðguminn / Fehér nászéjszaka

A 2000-es évek nem kedveznek a mozinak. Az emberek tévéznek, letöltögetnek, jobb esetben dévédéznek. Egyre-másra zárnak be a filmszínházak, a szakma alternatív forgalmazási technikák után kutat. Erre itt egy fesztivál, a Titanic, ahol hétköznap, késő este minden jegy elkel. Például egy izlandi filmre. Baltasar Kormákur új filmjére: ez a Fehér nászéjszaka.


2012-09-24- írta Buglya Zsófia

Olvasd el a kritikát

Történet

A film Csehov Ivanovját egy Izland északi partjainál fekvő szigetre ülteti át. Jon, az irodalomprofesszor elvenni készül volt diákját, Thorát, aki a sziget legtekintélyesebb családjának sarja. A közelgő esküvőt anyagi viták és Jon múltja is veszélyezteti. Ez már nem az első házassága lesz a férfinak, és a nász legnagyobb akadályává az első feleségével szemben érzett bűntudat és saját kiválóságának megrendülése válhat. Ahogy erre Thora is felhívja a figyelmét, Jon hajlamos túlbonyolítani a dolgokat.

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!