Akaratlanul (De ofrivilliga)

Akaratlanul

De ofrivilliga

Kritika

Akarva-akaratlanul: ember - Ruben Östlund: Akaratlanul / De ofrivilliga

Néha a nyers valóságot is kénytelenek vagyunk játékfilmnek nevezni, mert minden jel arra utal, hogy megrendezett szituációkkal van dolgunk. Vannak tehát színészek, banálisan egyszerű szituációk, speciálisan a film számára kidolgozott operatőri ínyencségek, és egy erős forgatókönyv, amit mi magunk írtunk, és amely a film lejártával, a felügyeletünk alatt önmagától folytatódik…


2012-09-24- írta Csoma Emőke

Olvasd el a kritikát

Történet

A film több egymástól független történetet szed csokorba. Ezek mindegyike arra a sémára épül, hogy adott helyzetben az egyén rossz döntést hoz, mert úgy érzi, hogy a közösség elvárásai miatt nem tehet mást, holott valójában lenne szabad választása. A mini történetekben pontosan láthatjuk, hogy egyetlen társadalmi csoport sem kivétel ez alól. A vélt vagy valós elvárások, a személyes felelősségvállalás hiánya ott van mindenütt. Legyen szó egy baráti társaság szeme előtt zajló homoszexuális érintkezésre történő „rákényszerítésről”, avagy egy felelős tanári magatartás hiányáról, egy barátnő cserbenhagyásáról, akár egy apró ügyetlenség értelmetlen elhallgatásáról.

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!