Rendészet, nyelvészet
Corneliu Porumboiu
2009
Rendészet, nyelvészet

A Filmtett szerint: 7 10 1

7

A látogatók szerint: 0

0

Szerinted?

0

Rendészet, nyelvészet

Színes, román, 115 perc, 2009
Magyar cím
Rendészet, nyelvészet
Eredeti cím
Poliţist, adjectiv
Nemzetközi cím
Police, Adjective

Történet

Cristi egy kisvárosi fiatal rendőr, aki a szabályok ellenére nem tartóztat le egy fiatalkorú dealert, aki hasist árusít iskolatársainak. Bár a törvény szigorúan bünteti a kábítószer kereskedelmet, a rendőr azt hiszi, hogy ez hamarosan meg fog változni és nem akarja, hogy lelkiismeret furdalása legyen egy fiatalkorú bebörtönzése miatt, akiről azt gondolja hogy nincs is tudatában tettének súlyával. Anghelache, a főnöke azonban teljesen mást gondol a lelkiismeretről.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Ezt írtuk a filmről:

Vasluiból Bukarestbe, Cannes-on keresztül 2. – Corneliu Porumboiu-portré

Aki nagyon akarja, váratlan mélységeket fedezhet fel a Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism című filmben. Az igazság az, legalábbis a kisebbség kisebbségének szemszögéből – azokra gondolok, akik látták a filmet, de nem éreztek rá az ízére –, hogy Porumboiu eltávolodik az első munkáiban megismert, eredeti rendezőtől, akinek tényleg volt mondanivalója, nem szorította saját magát az aktuális divat korlátai közé, és a pillanat kánonjaihoz simuló, önként személytelenedő játékossá változik.

Tanulmány, 2014. július 31. – írta

Vasluiból Bukarestbe, Cannes-on keresztül 1. – Corneliu Porumboiu-portré

Corneliu Porumboiu az új román mozi egyik legfontosabb képviselője. Legalábbis az első két nagyjátékfilmje, a Forradalmárok (A fost sau n-a fost?) és a Rendészet, nyelvészet (Poliţist, adjectiv) a nagy rendezők közé sorolja.

Tanulmány, 2014. július 30. – írta

Miért jó a román film? – A román újhullámról I.

Sokan sokfélét írtak már a világban a román újhullám művészi hatásának „titkát”, sikerének „receptjét” fejtegetve. Nekem elsősorban e filmek emberábrázolása, a rendezők kelet-európai viszonyokon érlelt élet- és emberismerete, fanyar fekete humora és az emberi kapcsolatokról sugallt megállapításaik számítanak. A minimalista formanyelv, a hosszú snittek másodlagosak, csak az előbbiekből következnek.

Tanulmány, 2010. október 1. – írta

Katonák, cselédek és sztárok Szarajevóban – 15. Szarajevói Nemzetközi Filmfesztivál

Másfél évtizede még a város ostromának idején vette kezdetét az első fesztivál, a helyi lakosok az orvlövészek cikázó golyóinak közepette siettek a filmvetítésekre. Aztán a rendezvény beszökött Mike Leigh szívébe (legalább hatszor járt kedvenc fesztiválján), Agnes B-nek pedig a pénztárcájába is (a francia divattervező anyagilag is patronálja a fesztivált).

Beszámoló, 2009. augusztus 28. – írta

Csalódás, főnév – Corneliu Porumboiu: Poliţist, adjectiv / Rendészet, nyelvészet

Corneliu Porumboiu Cannes-t sikerrel megjárt, a TIFF-en hatalmas ovációval fogadott Poliţist, adjectiv című új filmjének – fogalmazzunk körültekintően – minden esélye megvan rá, hogy elvigye az idei Transilvania Trófeát.1 Egy újabb, afféle fesztiváltrófea-elvivős román film született, ami nem meglepő, ismerve a román újhullám elmúlt évekbeli – amúgy megérdemelt – diadalmenetét.

Kritika, 2009. június 6. – írta
Támogass egy kávé árával!
 
Rendészet, nyelvészet

Rendészet, nyelvészet

Színes filmdráma, 115 perc, 2009

Rendező:
Szereplők: , , , , Teljes filmadatlap

A Filmtett szerint:

7

A látogatók szerint:

0

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat