Egy fecske csinált nyarat (Une hirondelle a fait le printemps)

Egy fecske csinált nyarat

Une hirondelle a fait le printemps

http://www.filmsphilos.com/girlfromparis.html

http://www.imdb.com/title/tt0240149

Kritika

Kecske versus Internet - Christian Carion: Une hirondelle a fait le printemps / Egy fecske csinált nyarat

A film első negyed órájában van egy jelenet, amikor a főhősnő nyáját legeltetve a fűben heverészik, mikor is egy, a kék égboltot szántó siklóernyős fiatalemberre lesz figyelmes. Akkor azt súgtam a moziban mellettem ülő kedvesem fülébe, hogyha csinos főhősnőnk össze találna jönni a sárga siklóernyővel, irgalmatlanul lehúzom a filmet a Filmtettben.


2012-09-24- írta Galambos Attila

Olvasd el a kritikát

Történet

Sandrine harmincas egyedülálló nő, aki merészen hozzáfog, hogy megvalósítsa álmát. Otthagyja jól jövedelmező számítástechnikai állását a városban, vásárol egy farmot az Alpok alján és odaköltözik. Számításait azonban keresztülhúzza Adrien, a volt tulajdonos, öreg és házsártos özvegyember. Egy évig még bérlőként ott akar maradni. Adrien nehezen tud elszakadni az életét jelentő helytől, noha vagyona nagy részét elvitte a kergemarhakór. Sandrine teljes erővel beleveti magát a munkába, de merész újításai nem nyerik meg az öreg tetszését. A lány interneten pihentető biohétvégéket hirdet és iskolás csoportokat lát vendégül. Adrien hitetlensége és apáskodó stílusa lassan átfordul csodálattá Sandrine tevékenysége és lénye iránt. Megkapó történet a vidék való világáról…

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!