Harry Potter és a titkok kamrája
Chris Columbus
2002
Harry Potter és a titkok kamrája

A Filmtett szerint: 6 10 1

6

A látogatók szerint: 9 (1)

9 (1)

Szerinted?

0

Harry Potter és a titkok kamrája

Színes, amerikai, angol, német, 161 perc, 2002
Magyar cím
Harry Potter és a titkok kamrája
Eredeti cím
Harry Potter and the Chamber of Secrets

Történet

Harry Potter nyári vakációja nem a legjobban sikerült. Mindezt tetézi, hogy megjelenik nála Dobby, a házimanó, hogy figyelmeztesse, nagy veszély leselkedik rá a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola falai között. Harry és Ron lekési a Roxfort Expresszt, amely visszavinné őket az iskolába, így a repülő autóval indulnak útnak, nehogy elkéssenek az új tanév kezdetéről. Harry csakhamar megint az érdeklődés középpontjában találja magát. Senki sem tudja, hogy új, minden eddiginél gonoszabb erő fenyegeti a varázslótanoncot és az iskolát. J.K. Rowling regényéből.

Ezt írtuk a filmről:

Az ember, aki mindenhol ott volt – John Williams-portré

John Williams talán az egyik legismertebb élő ember a Föld bolygón. Műveinek egy részét ugyanis még azok is ismerik, akik soha életükben nem hallották a nevét, de volt valaha polifonikus csengőhang a telefonjukon. A cápa filmzenéjének fő témája vagy a Birodalmi induló taktusai a Csillagok háborúja-sorozatból ugyanis úgy vesznek körül minket, mint a wi-fi vagy a szmog.

Tanulmány, 2016. május 2. – írta

Potterológia – A Harry Potter-mítoszról

A korábbi nagy generációs regényeket a lázadás szelleme emelte kultikus státuszra. Kelet-Európában a diktatúraellenes „szamizdatok” (A lét elviselhetetlen könnyűsége), Amerikában az ellenkultúra hippijeinek kedvence (A Gyűrűk Ura) után a „posztmodern korban” már-már temették a jelenséget, amikor egy angol tanárnő felrúgva az irodalmi konvenciókat olvasmányt írt kisiskolásoknak. Megszületett a Harry Potter-széria.

Tanulmány, 2009. augusztus 3. – írta

A horror iskolája – Chris Columbus: Harry Potter and the Chamber of Secrets / Harry Potter és a titkok kamrája

Harry Pottert senkinek sem kell bemutatni. A tehetséges varázslótanonc történetei egy csapásra híressé és gazdaggá tették szerzőjét, J. K. Rowling írónőt. Az első könyv, a Harry Potter és a bölcsek köve megfilmesítése kétségkívül a „nehéz szülés” kategóriájába tartozott, ám a „családi komédiák tudora”, Chris Columbus vezénylete alatt csaknem olyan formát öltött, amilyennek írója megálmodta azt.

Kritika, 2003. február 15. – írta
Támogass egy kávé árával!
 

A Filmtett szerint:

6

A látogatók szerint:

9 (1)

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat