Másnap (After the Day Before)

Másnap

Másnap

After the Day Before

Kritika

Apám, másnap Tamara! - 35. Magyar Filmszemle – Budapest, 2004. január 26–február 5. – Játékfilmek versenyben szekció

A Moszkva tér osztatlan sikere és a Jött egy busz cipős epizódjának kedvezőtlen fogadtatása után Török Ferenc újabb, második nagyjátékfilmjével jelentkezett az idei szemlén.


2012-09-24- írta Zágoni Balázs

Olvasd el a kritikát

Tudatlabirintus - Janisch Attila: Másnap

Vajon hol kezdődik a bűn? Egyáltalán van-e eleje és vége, vagy egyszerűen csak ott bujkál mindenkiben anélkül, hogy tudnánk róla? Lét és nemlét filozófiája egy behatárolhatatlan időben, térben, egymásra csúszkáló valóságszinteken Janisch Attila legújabb nagyjátékfilmjében, a trilógia záróakkordjában, a Másnapban.


2012-09-24- írta Sóti Thea

Olvasd el a kritikát

Történet

Kerékpáros idegen járja az elhagyatott vidéket. Magányos házat keres – családi örökségét. A környék lakói gyanakodva figyelik egymást és minden idegent, aki erre téved. Kivetik maguk közül azt, aki eltér íratlan törvényeiktől. Így tesznek azzal a 15 éves lánnyal is, akit brutális kegyetlenséggel megöl valaki aznap.

Díjak

  • 2005 – 37. Seattle-i Nemzetközi Filmfesztivál – Emerging Master Award
  • 13. Nemzetközi Artfilm fesztivál (Trencsény-Teplice) – The Blue Angel Award a legjobb operatőrnek
  • 2005 – A Magyar Filmkritikusok Díja a legjobb férfi főszereplőnek
  • 2004 – 35. Magyar Filmszemle – Fődíj, Operatőri díj, A legjobb férfi főszereplő díja (Gáspár Tibor), A legjobb női epizódszereplő díja (Lázár Kati)

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!