Korcs szerelmek (Amores perros)

Korcs szerelmek

Amores perros

Kritika

Fél lábbal a rohadt paradicsomban - Alejandro González Iñárritu: Amores perros / Korcs szerelmek

Szerelem. Hűtlenség. Halál. Három történet egy olyan világból, ahol a kutyákat könnyebb szeretni, mint az embereket, ahol a rossz talajon érlelt szerelem meghozza gyümölcsét: a szenvedést és a halált. A mexikói első filmes Inárritu modern elégiája három párt mutat be, az élet különböző ösvényeiről, a nagyváros különböző szegleteiből, olyan párokat, akiket a szerelmen kívül valami erősebb is összeköt – az élet. A három pár a szerelemért hűtlenséggel fizet, a hűtlenségért pedig szenvedéssel. Szerelem és szenvedés összenő, mint kutyával a bolha.


2012-09-24- írta Csillag Marci

Olvasd el a kritikát

Történet

Octavio együtt él édesanyjával, testvérével és annak feleségével. Szerelmes bátyja feleségébe és utálja fivérét, amiért veri az asszonyt. Elhatározza, hogy megszökteti szerelmét, de ehhez pénzre van szüksége. Egy furcsa véletlen során kiderül, hogy kutyája, Cofi profi harcos és ezt a tehetséget használja fel a szükséges összeg megszerzésére. Daniel, a sikeres filmproducer felesége helyett Valeriát választja élete párjául. Új lakásba költöznek, de egy csúnya szerencsétlenség megzavarja kapcsolatuk felhőtlenségét; az asszony tolószékbe kényszerül, ráadásul kiskutyája különös módon eltűnik. El Chivo (A Kecske) bérgyilkos. Legalábbis mostanság. Régen kommunista-partizán volt, de börtönben töltött évei után elhatározta, hogy móresre tanítja a világot. Hajléktalan külső mögé rejtőzik és kutyái társaságában keresi régen elhagyott lányát. Elég egyetlen óvatlan pillanat, s egy véletlen baleset következményeként hármójuk sorsa keresztezi egymást. A három történet egy mexikóvárosi útkereszteződésben fonódik egymásba végzetesen, hogy azután gyökeresen más irányt vegyen, mint amilyen előtte volt.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!