Hulk (The Hulk)

Hulk

The Hulk

Kritika

Túlregény - Ang Lee: The Hulk / Hulk

A Blade, X-Men, Pókember és Daredevil után ismét egy Marvel képregény-megfilmesítés. A mozi ezúttal nem csak a képregényhez való hűségre törekszik: ha nagyobb a formátum, a mondanivaló is legyen nagyobb. A rendező, Ang Lee mindenféle plusz súlyokkal terheli meg a szuperhős-narratíva és a Dr. Jekyll és Mr. Hyde klasszikus kereszteződését.


2012-09-24- írta Gagyi Ágnes

Olvasd el a kritikát

Történet

Bruce Banner kiváló tudós, a legkorszerűbb géntechnológia a területe, ám ragyogó tudományos pályája és nyugodt élete fájdalmas múltat rejt. Egykori barátnője és hozzá hasonlóan tehetséges munkatársa, Betty már feladta, hogy áttörjön a férfi zárkózottságának falán. Egy váratlan esemény azonban mindent megváltoztat. Banner egyik kísérlete során egy figyelmetlenség kritikus helyzetet teremt, és látszólag ugyan sértetlen marad, holott testét halálos dózisú gammasugárzás érte. Valami azonban mégis történt. Ezután, ha Banner feldühödik, egy nagyméretű, valószerűtlenül erős, dühöngő teremtménnyé válik, ami mindent elpusztít az útjában. Erre a hadsereg is felfigyel, és a lény utáni hajtóvadászatot éppen Betty apja, Ross tábornok vezeti.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!