Édes álmok (Skagerrak)

Édes álmok

Skagerrak

Kritika

Saját szabású álmok - Søren Kragh-Jacobsen: Skagerrak / Édes álmok

Mások álmait megismerni nem kis feladat, s teljes mértékben valószínűleg sosem sikerül. Az Édes álmok főszereplőjének azonban még ennél is nagyobb feladatot kell teljesítenie: egy baleset folytán neki kell barátnője álmait valóra váltania. A kérdés persze csak az, mennyire fog a más által megvalósított álom az eredetire hasonlítani.


2012-09-24- írta Gyenge Zsolt

Olvasd el a kritikát

Történet

Költői vígjáték két, a húszas éveik végen járó lányról, Sophie-ról és barátnőjéről Marie-ről. Mivel mindketten belefáradnak a céltalan életbe, Észak-Skóciában telepednek le. Egy átmulatott éjszaka után azonban ráébrednek, hogy pénzük hamarosan elfogy, de amikor összeakadnak egy gazdag, ám mindeddig örökös nélküli gróffal, az élelmes Sophie azonnal felismeri a nagy lehetőséget: ráveszi barátnőjét, hogy jó pénzért vállalja a béranyaságot. Az üzlet megköttetik, Marie-ből hirtelen várandós kismama lesz. Ám a boldog végkifejlet még várat magára… Miután Sophie-nak nyoma vész, Marie terebélyesedő pocakkal és növekvő kétségbeeséssel elhatározza, hogy megszakítja terhességet. De a gyerek mindenáron meg akar születni, így Marie-nak nincs más választása, mint felkeresni barátnője egykori, Glasgow-ban élő szeretőjét – az egyetlen embert, akitől segítséget remélhet. A teljesen kilátástalan helyzetben a boldogság onnan érkezik, ahonnan Marie a legkevésbé várná.

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!