Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind)

Egy makulátlan elme örök ragyogása

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

http://www.eternalsunshine.com/

http://www.imdb.com/title/tt0338013

Kritika

Árnyék a vásznon - 3. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál – 2004. május 28–június 6. – Árnyak szekció

A borzalmak vagy a fantasztikum világát megidéző, „vagy egész egyszerűen elszállt" (a szervezők) rövidfilmek mellett három film szerepelt a fesztivál Árnyak megnevezésű szekciójában.


2012-09-24- írta Bán Attila

Olvasd el a kritikát

Emlékek egy makulátlan elméről - Michel Gondry: Eternal Sunshine of the Spotless Mind / Egy makulátlan elme örök ragyogása

Joel Barish egy késő őszi reggelen a már megszokott melankóliával ébred, kimegy a vasútállomásra, és várja a szerelvényt, ami majd elviszi a munkahelyére. Miközben gondolatai saját jelentéktelensége körül forognak, egyszer csak elege lesz mindenből, és hirtelen felindulásában az ellenkező irányba induló vonatra száll. El kell jutnia a tengerpartra; talán maga sem tudja, miért pont oda, de valami mégis erre készteti. Megérkezik, majd betelefonál a munkahelyére és beteget jelent; magában kicsit talán már bánja is, hogy idejött.


2012-09-24- írta Köles Tamás

Olvasd el a kritikát

Történet

Joel (Jim Carrey) döbbenten fedezi fel, hogy barátnője, Clementine (Kate Winslet) kitöröltette az emlékezetéből eseménydús kapcsolatuk minden emlékét. Kétségbeesésében ő is felveszi a kapcsolatot az eljárás feltalálójával, Dr. Howard Mierzwiakkal (Tom Wilkinson), hogy kitöröltesse a lányt a saját emlékezetéből. De ahogy Joel emlékei fokozatosan eltűnnek, úgy ébred rá újra a Clementine iránti szerelmére. Agya rejtett zugainak mélyéről olyan erők működnek, amelyek megpróbálják megakadályozni az eljárás sikerét. Ahogy Dr. Mierzwiak és munkatársai (Kirsten Dunst, Mark Ruffalo, Elijah Wood) szinte űzik-hajtják Joel-t saját emlékeinek útvesztőjén át, világossá válik, hogy Joel egész egyszerűen nem tudja Clementine-t kiverni a fejéből.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!