Ház a ködben (House of Sand and Fog)

Ház a ködben

House of Sand and Fog

http://www.dreamworks.com/houseofsandandfog/

http://www.imdb.com/title/tt0315983

Kritika

Homokvárat építeni… - Vadim Perelman: House of Sand and Fog / Ház a ködben

Az Oscarok alkalmával mindig akad egy pár olyan film, amely szerényen húzódik meg a nagy nyerteseket mögött, de amelyeket mindenképp érdemes megnézni. Hollywood mostanában nem egy „lázadó fiatalembernek” engedi meg, hogy megnyilvánuljon a nagy stúdiók pénzén (például Alejandro Gonzáles Iñárritu, akinek a 21 gramm című filmjéhez gyakran hasonlítják a Ház a ködbent).


2012-09-24- írta Kolumbán Kinga

Olvasd el a kritikát

Történet

Csak egy kis bungaló Észak-Kaliforniában, de Kathy számára ez a ház jelenti az utolsó reményt egy olyan élet folytatásához, mely kis híján a függőség áldozata lett. Csakhogy amikor egy bürokratikus hiba folytán kilakoltatják, Kathy otthontalanná válik, és tehetetlenül nézi, amint házát elárverezik az értéke töredékéért. Az új tulajdonos, Massoud Amir Behrani számára a ház az amerikai álom valóra válását jelenti. Ezt hajszolja, mióta évekkel ezelőtt elszökött a családjával Iránból. Behrani, az iráni légierő egykori ezredese alantas munkákat kénytelen végezni, hogy fenntartsa a gazdagság látszatát. Most utolsó megtakarított pénzét is az új ház megvásárlásába öli, amely végre visszahozza családjának a megszokott jólétet. A harc, mely a kis, lerobbant házért indul, a kultúrák összeütközésévé fajul, és a szereplők megállíthatatlanul sodródnak az elkerülhetetlen, szívszorító végkifejlet felé…

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!