Tétova tangó (Je ne suis pas la pour etre aimé)

Tétova tangó

Je ne suis pas la pour etre aimé

Kritika

Zárt világok csendes találkozása - Stéphane Brizé: Je ne suis pas là pour être aimé / Tétova tangó

Ha néha az ember egy esős, kedvetlen délutánon bemegy a moziba, nem valószínű, hogy magasak az elvárásai, csak szeretné, ha valamitől jobb kedve lehetne. A Tétova tangó hat a lélekre, olyan, mint egy nagyon jó könyv olvasása, vagy zene hallgatása. Nézése közben érezhetően gazadagodunk mind lelkileg, mind szellemileg.


2012-09-24- írta Tóth Orsolya

Olvasd el a kritikát

Történet

Jean-Claude 51 éves és kimerült. Válása óta magányos és szomorú életet él, és a munkájában sem leli örömét. Valójában bírósági végrehajtóként mindennapi munkája által kétségbeesést visz azok otthonába, akik nem tudják fizetni lakbérüket, hiszen ő jelenti be kilakoltatásukat, és/vagy vagyonelkobzásukat. Lehangoló vasárnap délutánjait pedig kivétel nélkül az idősek otthonában tölti, mogorva, mindig elégedetlen apjával. Reménysugarat az irodájával szembeni, tangó oktatást kínáló táncstúdió jelenthet számára. Egy napon, Jean-Claude elhatározza, hogy beiratkozik a tánciskolába, ahol találkozik a bájos Françoise-val, akivel első pillantásra egymásba szeretnek. Az egyetlen probléma, hogy Françoise épp házasodni készül!

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!