Whisky

Whisky

Kritika

Ismétlődő valóságok - Juan Pablo Rebella – Pablo Stoll: Whisky

Uruguayi–argentin–német–spanyol játékfilm: ez a kombináció egyből felkelti az érdeklődést, hiszen gyökeresen különböző kultúrák, temperamentumok keveredését takarja. Kedves, lassú, ugyanakkor elragadó film, amely megfelelő ráhangolódással nagyszerű élményt nyújt.


2012-09-24- írta Tóth Orsolya

Olvasd el a kritikát

Történet

Jacobo élete az aprócska, kopott harisnyagyár körül forog. Ideje javarészét azzal tölti, hogy morogva utasítgatja alázatos és hűséges asszisztensét, Martát. Kettejük kapcsolata sohasem fejlődik tovább annál, hogy csendesen és hatékonyan dolgozzanak egymás mellett. Jacobo rendezett hétköznapjait bátyja, Herman látogatása zavarja meg, akivel már régen elhidegültek egymástól. Meglepő módon Jacobo megkéri Martát, hogy adja ki magát a feleségének Herman előtt. Marta beleegyezik, és a három majdnem-idegen megpróbál úrrá lenni a különös helyzeten. A mókamester Herman tengerparti utazást javasol a furcsa triónak. Jacobo és Márta zárkózott természetük ellenére is többet árulnak el magukról, mint amennyit valaha is tudtak egymásról.

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!