Ómen
John Moore
2006
Ómen

A Filmtett szerint: 4 10 1

4

A látogatók szerint: 0

0

Szerinted?

0

Ómen

Színes, amerikai, 110 perc, 2006
Magyar cím
Ómen
Eredeti cím
The Omen

Történet

Az ezredfordulón nem jött el a világvége. Az ördögnek más tervei vannak: 2006. VI. 6. az ő napja. El fog jönni, félelmet, káoszt és gyűlöletet hoz magával, hogy a világ ura lehessen. És mindaz a félelem, amit a gonosz seregek ura a világra bocsát, egyetlen gyereknek köszönhető. Bármilyen különös kisfiú is ő, családja nagy szeretettel veszi körül: nem sejtik, hogy a házukban és a világban szaporodó borzasztó balesetek és tragédiák mind a fiúnak köszönhetők. De előbb-utóbb kénytelenek tudomást venni róla, hogy a gyerekük nem az övék, hanem a Sátán fia. És megkezdődik a harc az egyre növekvő hatalommal bíró ördögi kisfiú ellen. Ha ő győz, a világvége jön el vele.

Ezt írtuk a filmről:

Damien visszatér – Újrahasznosítás előtt az Ómen

Június 6-án, reggel 6-kor születni baljós előjel – legalábbis a hollywoodi gondolkodásmód szerint. Nem is születhet más ekkor, csak az Antikrisztus. Főként ha nem hivatalos adoptáció során egy nagyhatalmú amerikai diplomata gyermekévé lesz, hogy öt év múlva a dúsgazdag Thorn-dinasztia történetét titokzatos balesetekkel, egyre bizarrabb tragédiákkal árnyékolja be. Hogy aztán nevelőanyját őrületbe és halálba kergesse, nevelőapját pedig a rendőrök pisztolya elé, amikor az megszentelt tőrökkel készül leszúrni őt.

Tanulmány, 2006. február 15. – írta

Antikrisztus szupersztár – John Moore: The Omen / Ómen

A hetvenes évek hidegháborús hangulata egyszerre fenyegetett harmadik világháborúval és apokaliptikus világvéggel, valamint a világot elárasztó komcsi kémekkel, lehallgatásokkal, összeesküvés-elméletekkel. Miközben a politikai helyzet és a világfeszültség új műfajt teremtett – paranoiafilmek –, a horrorfilm is új utakat talált magának, s szintén a totális gonosz eljövetelét kezdte jövendölni – ám nem a paranoiafilmek materiális módján (értsd: vörös veszedelem és atombomba), hanem a fantáziánkba hatolva, a természetfelettivel riogatva.

Kritika, 2008. augusztus 15. – írta
Támogass egy kávé árával!
 

A Filmtett szerint:

4

A látogatók szerint:

0

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat