Túl a sövényen (Over the Hedge)

Túl a sövényen

Over the Hedge

http://www.overthehedgemovie.com/

http://www.imdb.com/title/tt0327084

Kritika

Műanyag világ vs. természet - Tim Johnson – Karey Kirkpatrick: Over The Hedge / Túl a sövényen

A kissé furcsán hangzó magyar filmcím senkit ne tévesszen meg. Nem Ang Lee meleg cowboyainak sövényen túli barátságáról van szó, hanem egy animációs filmről, mely minden bizonnyal az idei év eddig legjobban sikerült képregény-adaptációja.


2012-09-24- írta Farkas István

Olvasd el a kritikát

Történet

Itt a tavasz, Verne, a teknőc és erdei barátai felébrednek téli álmukból, és indulnának élelmet gyűjteni jövő télre. Igen ám, de valami szörnyűség állja útjukat. Hatalmas. És zöld. És félelmetes. És csupa levél. És mégsem a postás bácsi. Hanem a SÖVÉNY. A sövény, amely keresztülszeli birodalmukat, és a túloldalán immáron nem a békés, barátságos erdő van. Hanem egy furcsa, veszedelmekkel és idétlen lényekkel teli, idegen terület. A lakópark. Kis barátaink már éppen pánikba esnének, sőt, Ozzie, az oposszum már a halál gondolatával játszik, amikor felbukkan a felmentő sereg a nagydumás, dörzsölt mosómedve, Stikli képében. A ravasz koma szerint a sövény túloldala maga a Paradicsom – hiszen telis-tele van finomabbnál finomabb csemegékkel, melyet az emberek direkt nekik készítenek ki a házuk elé hatalmas, fényes fémdobozokban. És megindulnak az izgalmas zsákmányszerző akciók, csakhogy hamarosan felbukkan egy hisztis háziasszony, egy profi féregirtó, és egy irtó mérges mackó is.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!