Marty

Marty

Kritika

Tévéfilm a vásznon - Delbert Mann: Marty, 1955

1965-ben csupa sztárparádét felvonultató film került az Amerikai Filmakadémia döntéshozóinak asztalára – legalábbis a legjobb filmért járó Oscar-szobrocskáért ilyenek küzdöttek meg1, és a kiválasztott ötbe be sem került Elia Kazan Édentől keletre című munkája. Az év legjobb filmje címet pedig a sokáig csak televíziós sorozatok rendezőjeként ismert Delbert Mann első mozis rendezése nyerte el.


2012-09-24- írta Buzogány Klára

Olvasd el a kritikát

Történet

Marty Pilletti egy kedves, de gátlásos hentes, aki harmincon túl még mindig az édesanyjával él Bronxban. A mama leghőbb vágya, hogy Marty végre találjon egy rendes, házias olasz lányt, akit elvehet feleségül. De Marty sajnos nem is elég jóképű, nem is elég vonzó ahhoz, hogy a lányok felfigyeljenek rá. Társasági élete kimerül abban, hogy a helyi kocsmában hallgatja a barátait, akik a hódításaikkal dicsekszenek…

A filmet 340 ezer dollárba került elkészíteni, és hárommilliót hozott a konyhára, ezzel a mai napig a legkifizetődőbb film.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!