The Brothers Bloom – Szélhálmos fivérek (The Brothers Bloom)

The Brothers Bloom - Szélhálmos fivérek

The Brothers Bloom

http://www.brothersbloom.com/

http://www.imdb.com/title/tt0844286

Kritika

Szabadon értelmezett fikció - Rian Johnson: The Brothers Bloom – Szélhámos fivérek

A második nagyjátékfilmjét jegyző Rian Johnson író-rendező már a történet elején leszögezi, hogy valami igazán nagyszabásút akar létrehozni – vagyis egy igazi legendát. És bár a con-man filmek legutóbbi hullámát (Ocean’s-sorozat, Kapj el, ha tudsz, Trükkös fiúk) kicsit lekéste, a Szélhámos fivérek Hollywood egyik legpörgősebb szubzsánerén hajt végre kisebbfajta vérfrissítést. Sajnos azonban nem elegendőt.


2012-09-24- írta Verpeléti András

Olvasd el a kritikát

Történet

Az árva testvérpár, Stephen és Bloom húsz éven át munkálkodtak csalóként. Azonban miközben Stephen lubickolt, zseniálisabbnál zseniálisabb trükköket dolgozva ki, addig Bloom folyamatosan sóvárgott egy másik élet után, s ez végül a pár kettészakadásához vezetett. Azonban Stephen ismét rátalál fivérére és meggyőzi, hogy álljanak össze újra, egy utolsó, tökéletes trükk erejéig. A trükk célpontja Penelopé, a dúsgazdag, kissé bolond örökös és Stephen csak egy szabályt szab Bloomnak: ne legyen szerelmes a lányba.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!