Lázadás a Bountyn (Mutiny on the Bounty)

Lázadás a Bountyn

Mutiny on the Bounty

Kritika

Hajónapló - Frank Lloyd: Mutiny on the Bounty / Lázadás a Bountyn, 1935

A 20-as és 30-as évek fordulóján átalakult az amerikai filmgyártás, amelynek két csomópontja az ún. „hangrobbanás” és a stúdiórendszer születése volt. Az új korszak új arcokat is jelentett. A nézőknek szüksége volt friss történetekre és egy új, aktuális fiatal lázadóra, aki példaképe lehetett egy egész generációnak. Frank Lloyd ügyesen használta ki ezt a hiányt a Lázadás a Bountyn című filmjében.


2012-09-24- írta Ritter György

Olvasd el a kritikát

Történet

A Bounty nevű vitorlás Tahitire indul kenyérfa-palántákért, hogy azokat a gyarmatokra szállítva ültetvényeken hasznosítsák. A kegyetlenkedő Bligh kapitány (Charles Laughton) és energikus tisztje, Christian Fletcher (Clark Gable) között a kezdetektől fogva nagy a szakadék. A szigetekre érkező legénység megrészegül a helybéli lányok mesés szépségétől és illatától. A távozás után a nyílt tengeren fellázadnak. Miután megszabadulnak a kapitánytól, visszacsónakáznak az „édenkertbe”, ahol összeállva a bennszülöttekkel benépesítik még a környező szigeteket is.

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!