A fiúk nem sírnak (Boys Don't Cry)

A fiúk nem sírnak

Boys Don't Cry

Kritika

A nézők nem sírnak - Kimberly Peirce: Boys Don't Cry / A fiúk nem sírnak

Ez a film kakukktojásként bukkan fel a mifelénk vetített filmek között. Körülbelül úgy, mint főhőse az őt körülvevő társadalomban. Amerikai, a szó igazi értelmében független filmet nagyon ritkán látni az erdélyi mozikban. Könnyen meglehet, hogy egy szerencsés tévedés „áldozataiként" nyílik most alkalmunk megtekinteni ezt a filmet.


2012-09-24- írta Zágoni Balázs

Olvasd el a kritikát

Történet

A poros kisvárosba egy elbűvölő fiatalember érkezik. Brandon Teena igazi társasági ember. A helyi srácok hamar befogadják: könnyed, szórakoztató haver és megbízható barát. A lányok bomlanak érte, még nem találkoztak ennyire szenvedélyes, ennyire odaadó, ennyire őszinte fiúval. Őszinte? Brendon Teena titka súlyos teher. Egy személyben bámulatos szerető, és misztikus idegen, kisstílű tolvaj és lánglelkű álmodozó. Ki hagyta el valójában a Falls Citytől csupán néhány mérföldnyire fekvő otthont, hogy ebben a kisvárosban végre olyanná legyen, amilyen mindig is szeretett volna lenni? Ki ez a rejtélyes fiú, aki a városka lakói számára olyan, amilyenek ők soha nem lehettek? A megvalósult álom maga Brandon Teena, aki Falls Cityben megtalálja önmagát, az otthont és az igazi szerelmet. Mikor azonban most már közös titkuk napvilágra kerül, a nyugodt, unalmas közép-amerikai településen elszabadulnak az indulatok. Brandon aki hazugságával barátai álmát zúzta össze, meglakol s a megcsalt társak kegyetlensége nem ismer határokat.

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!