Inkubátor

Inkubátor

Inkubátor

Kritika

Amerikai álmok a magyar szemlén - Forgács Péter: Hunky Blues – Az amerikai álom; Pigniczky Réka: Inkubátor

A filmszemlén a dokumentumfilm helyének, szerepének a meghatározását mindig heves, érzelmektől sem mentes viták kísérik. Az évi termés legfontosabbnak ítélt darabjai kétségkívül itt kerülnek a legnagyobb nyilvánosság elé, bár utóéletük (külföldi fesztiválszerepléseik, a magyar közönség előtti bemutatkozásaik filmklubokban, rendezvényeken) gyakran többet árul el erényeikről, hibáikról vagy az érintett témák fontosságáról.


2012-09-24- írta Pócsik Andrea

Olvasd el a kritikát

Történet

Volt köztünk olyan, aki még nem is járt Magyaroszágon, meg olyan is, aki nem beszélt rendesen magyarul. Mivel 1984-ben még Szovjet katonák állomásoztak Magyarországon, és a mi szüleink vagy nem tudtak visszamenni, vagy nem akartak – így mi amerikai-magyarok lettünk. Hangsúly a magyaron. Az évtizedek során kialakult bennünk egy kettős identitás, amit tovább bonyolított az, hogy a rendszerváltás után többen ‘hazaköltöztünk’. De most mindenki azt kérdezi tőlem, hol a hazád? A történet folytatódik: 25 év elteltével újra fogunk találkozni, ugyanott a Yosemite völgy sarkában, és megint előadjuk az István, a királyt…” (Pigniczky Réka)

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!