Ki/Be Tawaret

Ki/Be Tawaret

Kritika

A vízilovakat lelövik, ugye? - Molnár György: Ki/Be Tawaret

Molnár György filmjében van egy fiatal bölcsész csaj, egy züllött kamaszfiú, egy nőgyógyász, aki esténként egy jazzklubban szaxofonozik, aztán van még aranygaluska, szex és néhány víziló, hogy mást ne említsünk. Hogy mindez hogy áll össze filmmé, az sem ebből az írásból, sem magából a filmből nem derül ki.


2012-09-24- írta Hlavaty Tamás

Olvasd el a kritikát

Történet

Szerelmi vallomás a budapesti Terézvárosról. Titkos ábrándok, vágyak, szenvedélyek…bűn, nyomozás – csak kicsit másképp. Szerelmi háromszög, sőt sokszög. Egy férfi és egy nő. Jó, két férfi és egy, illetve több nő, és még néhány férfi… Többségük első blikkre nem tűnik komplettnek. Egy középkorú, kettős élető úr, aki nappal egy fürdőben nőgyógyász, éjjel meg jazz-zenész, s aki már “KI”- felé ballag az életből, és egy fiatal lány, aki nagyon “BE” akar menni a sűrűbe. Hol és hogyan találkozik e két ellentétes irányú út? A hősök nem bátrak, inkább gyávák, ezt olykor szégyellik, de nem bánják. Születés, halál, talán újjászületés. Könnyű-, és szomorúzene, de sok. S hogy mi az a Tawaret…?

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!