Ízlés dolga (Les goût des autres)

Ízlés dolga

Les goût des autres

Kritika

Ízlések és hangulatok - Agnès Jaoui: Les goût des autres / Ízlés dolga

Egyre több európai film építkezik a David Bordwell által klasszikus hollywoodi stílusként meghatározott film stílusjegyeiből. Elvarrt cselekményszálak, logikusan meghatározott jellemek, célratörő hősök, ok-okozati láncolat a történetmesélésben. Csak éppen európaiul.


2012-09-24- írta Zudor Imola

Olvasd el a kritikát

Történet

“Történet egy vállalatigazgatóról, aki találkozik egy színésznővel, akinek a barátnője pincérnő, aki összejön egy testőrrel, aki egy belsőépítész-nő sofőrjével dolgozik együtt, aki olyan művészekkel szeret találkozni, akik?” Egyszerűen történet az emberek különbözőségéről, illetve olyan emberekről, akiknek nem kellett volna egymással találkozniuk. Vagy mégis? Egy nagyon vidéki, kissé darabos gyárigazgató – felesége unszolására – kénytelen-kelletlen megnéz egy színdarabot, s teljesen a főszereplőt alakító színésznő hatása alá kerül. Középkorú hősünk ettől kezdve józan eszét félretéve, ha van egyáltalán ilyen, olyan miliőbe kezd járni, melyről az égvilágon semmit sem tud és ahol nem fogadják éppen szívesen…

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!