Így ért véget a nyaram (Kak ya provyol etim letom)

Így ért véget a nyaram

Kak ya provyol etim letom

How I Ended This Summer

Kritika

A kopár sziget foglyai - Alekszej Popogrebszkij: Kak ja provjol etyim letom / Így ért véget a nyaram

A civilizációtól csak nyomokban érintett sarkvidéki tájon élesen rajzolódnak ki az emberi kapcsolatok legfinomabb rezdülései is, melyeket hajlamosak vagyunk szem elől téveszteni a társadalom barokkosan telített szőttesében. Alekszej Popogrebszkij épp ezért zárja itt össze szófukar hőseit, hogy zavaró tényezőktől mentesen tanulmányozhassa a bizalmatlanság anatómiáját.


2012-09-24- írta Jankovics Márton

Olvasd el a kritikát

Történet

A hely egykor fontos kutatóállomás volt a Jeges-tenger egy távoli szigetén, de ma csupán két lakója van: Szergej, a tapasztalt meteorológus és a frissdiplomás Pavel. A hajót várják, ami majd hazaviszi őket. Szergej többévi távollét után izgatottan várja, hogy viszontláthassa feleségét és gyermekét. Pavel a maga részéről még mindig a nagy kalandra vár, hiszen erről álmodott, amikor vállalkozott e sarkvidéki kiküldetésre. Az egyik nap, amikor Szergej épp horgászik, Pavel fogadja a rádióüzenetet, amiről aztán nem mer beszámolni Szergejnek. Abban reménykedik, hogy a hajó érkezése majd leveszi a válláról a hír közlésének terhét. Aztán kiderül, hogy a hajó az idén már nem fog megérkezni…

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!